DUURZAAM HOUT

Wij werken alleen met gecertificeerd hout. Al het hout dat wij zagen draagt het FSC keurmerk. 

“Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos.”

Bron: www.fsc.nl

Het hout uit onze zagerij is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Onder andere Staatsbosbeheer werkt ook volgens dit keurmerk en daarmee biedt dit voor ons de mogelijkheid om het hout van ‘onze eigen Holterberg’ te verwerken; kwaliteit uit eigen streek dus.

Meer informatie over het FSC-keurmerk kunt u vinden op: www.fsc.nl/nl-nl/fsc-per-sector/hout 

DUURZAAM ONDERNEMEN

Naast het werken met duurzaam hout is Houtzagerij Wansink ook een duurzame onderneming. Wij zijn 100% energieneutraal d.m.v. zonnepanelen. Daarnaast werken wij energiebesparend door middel van het gebruik van LED-lampen en energiezuinige machines.

‘Waar gehakt/gezaagd wordt vallen spaanders’ is het aloude spreekwoord. De betekenis; ‘waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt’ proberen wij te voorkomen maar letterlijk gezien vallen er natuurlijk wel spaanders. Deze spaanders/snippers worden verwerkt in biomassa. En het zaagsel dat vrij komt bij het zagen wordt weer gebruikt in het melkveebedrijf; de ligboxen van de koeien worden voorzien van een heerlijk zaagselbed met zaagsel van eigen houtzagerij.